Ремонт на вход

Решенията за ремонт в един вход може да изглеждат различно, в зависимост от желанието на живущите – какво точно биха искали да ремонтират, какви суми да инвестират и колко дълго да има ефект инвестицията.

В случай, че само желаете да пребоядисате и освежите входа, инвестицията няма да бъде много голяма, но този вариант не е подходящ за твърде занемарени общи части.

Основен проблем в повечето входове са безразборно поставените кабели на доставчиците на кабелна телевизия и интернет, които стават все повече и повече с времето.

Когато някой от апартаментите избере нов доставчик на кабелни услуги, новият кабелен оператор поставя нови кабели, без да бъдат премахнати старите и вече неизползвани. По този начин се получават огромни „паяжини“ от кабели, добре „украсени“ от кутиите на самите оператори, които или са поставени, там където им е било най-удобно на монтажниците, или пък са оставени просто да висят във въздуха – от толкова много кабели, те няма и как да паднат…

За съжаление в повечето блокове няма предвидено място, където да минават този вид комуникации. За да се разреши този проблем е необходимо първо да се вземе решение за изграждане на ново трасе, от където да минават всички кабели от входната им точка до последния етаж. След изграждане на това основно трасе, следва да бъдат преместени всички кабели и кутии, така, че да няма висящи, стърчащи и пр. кабели и кутии. Използват се кабелни канали, които макар и да не са идеалния вариант, дават много по-добра визия, и прибират успешно кабелите.

Ако сте се справили с кабелите, трябва да имате предвид, че всички други ремонти като смяна на прозорци, смяна на входна врата, прокарване на домофони, звънци, видеонаблюдение или каквито и да било други дейности, касаещи общата визия на входа, следва да бъдат приключени преди същинския ремонт.

В примера, илюстриран по-долу, решението за ремонт е, да се направи изцяло нова мазилка – минерална. Тя е здрава, не се наранява лесно и се бързо може да смените цвета, ако стария ви е омръзнал или се е зацапал. След време може много лесно да пребоядисате входа, и той пак ще изглежда като нов.

И не забравяйте – за да постигнете добри резултати, е необходимо внимателно планиране и достатъчно търпение, за да подготвите нещата за финалната видима част – ремонта на входа!

 

ПРЕДИ РЕМОНТА
ВЕЧЕ ИМАМЕ НОВ ВХОД!

 

Добре дошли! …ох, добре че е тъмно, за да не се вижда колко ни е зле входа
Заповядайте! Можете ли да познаете входа? Вече има съвсем друг вид – чисто е, светло е, и мирише на ново 🙂
На партера бяха разположени старите пощенски кутии, които с времето се различаваха значително една от друга…
Пощенските кутии са премахнати. Те вече са вградени в металната врата на входа и освобождават място за украса (ако желаете да разчупите изчистения вид).

 

Влизайки и излизайки всеки ден от входа, пред погледа стои олющена и очукана стена…
Сега всичко изглежда различно…
Преди ремонта беше монтирана нова врата с вградени пощенски кутии, но стените продължават да изглеждат доста неприятно…
Няма ги дупките, и сега всичко е ново…

 

За талантите няма граници… стените са място за изява
Ех, колко е светло и приятно 🙂

 

Вратата на асансьора – ръбовете на стените тук са най-уязвими.
Поставени са специални ъгли, за да подсилят ръбовете. Боядисани са и вратите на асансьора.

 

В коридора…

 

Ток, домофони, кабели и още нещо…
Ето какво правят няколко капака и малко кабелен канал…

 

И още от скритите тайни в стените…

 

Кабели, кабели и пак кабели …и как изглежда стената след като кабелите и кутиите са преместени в новите вертикални трасета
Кабелни канали и капаци, и всичко пак е бяло…

 

Някой се е опитвал да почиства, обаче колко е високо… други пък са майсторили нещо…
Ето, всичко си е по местата. Даже пестим от ток – поставихме лампи с фотоклетки!

 

Не, не, това не е кабел, прострян върху друг кабел…
Също като в нов вход 🙂

 

Преди смяната и на дограмата, само кактусите оцеляваха…
Инициативни съседи пробват как се харесва промяната на цветята

 

Тук свършва свободния достъп, но и зад решетката е ремонтирано.